top of page

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Να γίνουμε όλοι μέρος της λύσης


Σήμερα, τιμούμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με κεντρικό θέμα την αποκατάσταση του εδάφους, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα απέναντι στην ξηρασία -όλα παράγοντες που οφείλονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στην ανθρωπογενή δραστηριότητα.


Έχοντας πλέον πλήρη γνώση των δραστηριοτήτων μας, καταλαβαίνουμε ότι έχει έρθει η στιγμή να δράσουμε. Ως ανθρωπότητα δημιουργούμε ρύπανση, επιβαρύνουμε τα εδάφη, αποψιλώνουμε δάση, μολύνουμε ύδατα, καταστρέφουμε τη βιοποικιλότητα, εξαφανίζουμε άλλα είδη, απομυζούμε πρώτες ύλες.


Το περιβάλλον δεν αρκεί να τιμάται μία μέρα το χρόνο, είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε καθημερινά. Μακριά πλέον από διαπιστώσεις έχει έρθει η στιγμή εφαρμογής πολιτικών που θα βοηθήσουν στην προστασία της φύσης και θα ενδυναμώσουν εκείνους που επιβαρύνονται περισσότερο από τις συνέπειες μίας κλιματικής καταστροφής, από τις αυξήσεις τιμών σε αγαθά και ενέργεια, που οφείλονται ξεκάθαρα σε πολιτικές που επιβαρύνουν το περιβάλλον.


«Ο ΚΟΣΜΟΣ έχει καταθέσει την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, αναφέρει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΣΜΟΥ. Έχουμε προσαρμόσει τις πολιτικές μας προτάσεις σε δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στη χώρα μας. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο και το 2030 είναι πλέον πολύ κοντά. Η αδράνεια κοστίζει ακριβά. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τους πιο ευάλωτους και να δώσουμε μια ευκαιρία στις επόμενες γενιές, πρέπει να δράσουμε τώρα, πέρα από ευχολόγια. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στην προστασία του περιβάλλοντος επιστρέφει πίσω τριπλάσια».


Για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να απομονώσουμε δυνάμεις σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης και στις 9 Ιουνίου να ψηφίσουμε για το μέλλον του ανθρώπου και για τον κόσμο μας. Πρέπει όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης.


Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τον 1ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το 1974, υποψήφιες και υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου του ΚΟΣΜΟΥ διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση σήμερα 5 Ιουνίου στις 19:30 στο Θέατρο Σφενδόνη στην Αθήνα. Σας περιμένουμε.

bottom of page