top of page

Κλιματικό Παρατηρητήριο 07/05/2024






Οι έξι πληγές του Αιγαίου



Η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά αντιμετωπίζει υπαρκτούς κινδύνους που απειλούν το μέλλον της..


Περισσότερα :


10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας



Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και την ΕΕ ολοκληρώθηκε το επετειακό 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Απριλίου στο κατάμεστο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος».


Περισσότερα :


Γεωτεχνική ημερίδα για την κλιματική αλλαγή



Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους εδαφικούς πόρους και στις αροτραίες καλλιέργειες της Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 14 Μαΐου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ, η ΠΟΣΓ και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.


Περισσότερα :


ΟΟΣΑ / Χαμηλώνει ο πήχης για την οικονομία - Το «αγκάθι» και τα καμπανάκια



Χαμηλώνει τις προσδοκίες για την ελληνική οικονομία ο ΟΟΣΑ, καθότι «πέφτει» ο πήχης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ η πρόβλεψη για το ύψος του πληθωρισμού παραμένει πάνω από το όριο που έχει θέσει η ΕΚΤ και το 2025!


Περισσότερα :


Πολλά υποσχόμενη αγορά για ελληνικά ενεργειακά προϊόντα και επενδύσεις η Αυστραλία – Επισημάνσεις και προτάσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Σίδνεϋ



Η Αυστραλία αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ελληνικά ενεργειακά προϊόντα και επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έρευνα αγοράς στον κλάδο της ενέργειας της Αυστραλίας, την οποία συνέταξε και δημοσίευσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Σίδνεϋ.


Περισσότερα :



Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Πέντε νεκροί, τουλάχιστον 18 αγνοούμενοι



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 αγνοούνται εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, στη νότια Βραζιλία, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.


Περισσότερα :


Επιστήμονες ανακάλυψαν υλικό που απορροφά τη ρύπανση γρηγορότερα από τα δέντρα



Μια ομάδα επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι ανακάλυψε ένα πορώδες υλικό που έχει την ικανότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας το ένα πιθανό νέο όπλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.


Περισσότερα :


Ελαιόλαδο: Ξεμένει ο πλανήτης – Φόβοι για νέα άνοδο των τιμών



Ο Όμηρος το αποκάλεσε «υγρό χρυσό». Τον τελευταίο χρόνο η αναφορά του ποιητή στο ελαιόλαδο επαληθεύεται… πλήρως, εκπλήσσοντας ακόμα και τους βετεράνους του κλάδου και φυσικά τους καταναλωτές οι οποίοι παρακολουθούν ένα πρωτόγνωρο ράλι στην τιμή του, το οποίο πυροδοτήθηκε από την έλλειψη στις κύριες χώρες παραγωγής.


Περισσότερα :


Κίνα: Κατάρρευση αυτοκινητοδρόμου με τουλάχιστον 48 νεκρούς



Συνολικά 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Κίνα όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη από κρατικό μέσο ενημέρωσης.


Περισσότερα :


Βιετνάμ: Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος – Καταρρίφθηκαν πάνω από 100 ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών



Περισσότερα από 100 ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταρρίφθηκαν στο Βιετνάμ τον Απρίλιο, με τον υδράργυρο σε δύο περιοχές της χώρας να φτάνει στους 44 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας θανάτους λόγω θερμοπληξίας.


Περισσότερα :










bottom of page