Η σκόνη ήρθε για να μείνει
Η κλιματική κρίση οδηγεί στην επέκταση της Σαχάρας, αλλάζοντας τα δεδομένα στη Μεσόγειο. Οι επιστήμονες εξηγούν στην «R» γιατί το φαινόμενο θα εμφανίζεται πιο συχνά και πιο έντονα στην Ελλάδα.
Περισσότερα :
Οι επικίνδυνες διαδρομές του «Μόμπι Ντικ» στις ελληνικές θάλασσες – Το σχέδιο προστασίας του
Στα σκαριά σύστημα προστασίας των φαλαινών μέσω της έγκαιρης προειδοποίησης των διερχόμενων πλοίων, τα οποία συνιστούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο - Θα εποπτεύει τις περιοχές μεταξύ Κυθήρων, Ταινάρου και Μαλέα.
Περισσότερα :
«Εάν θέλουμε να σώσουμε το κλίμα, πρέπει να δράσουμε τώρα» - Έλληνες πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
Η πρωτοβουλία για τους πρεσβευτές για το Σύμφωνο για το Κλίμα ξεκίνησε ως απόρροια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας -Αποτελεί μία από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Περισσότερα :
Πώς η κλιματική αλλαγή «κλέβει» την ανάσα
Πώς η κλιματική αλλαγή «κλέβει» την ανάσα – Tι είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας δρ Σταματούλα Τσικρικά.
Περισσότερα :
Δύο Έλληνες κινηματογραφιστές ψάχνουν στην Ινδία μια απάντηση για το μέλλον του πλανήτη
Ο Χρόνης Πεχλιβανίδης και η Μαρία Γιαννούλη ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και την «έξυπνη γεωργία», ταξίδεψαν σε Ινδία, Νεπάλ και Μπουτάν και συζήτησαν με τη διάσημη περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Βαντάνα Σίβα.
Περισσότερα :
ΕΕ: 15 εκατ. ευρώ για τα δάση της Ουγκάντα
Φόβοι ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα δε θα έχει απομείνει ούτε ένα δέντρο σε 40 χρόνια..
Περισσότερα :
Η κλιματική κρίση οδηγεί τα δηλητηριώδη φίδια σε μαζική μετανάστευση
Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι, η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να φέρει πολλές χώρες αντιμέτωπες με την εισροή νέων ειδών.
Περισσότερα :
Copernicus: «Άνευ προηγουμένου» θερμοκρασίες τον Απρίλιο – Τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται
Με ανησυχητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υπερθέρμανση του πλανήτη, παρά τις προσπάθειες για μετάβαση σε ένα πιο «καθαρό» ενεργειακό μείγμα.
Περισσότερα :
Γιατί τα έντομα που «εξαφανίζονται» μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας προς το χειρότερο
Η δραματική μείωση που υπάρχει στον πληθυσμό των εντόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχει θορυβήσει τους επιστήμονες που κρούουν τον κώδωδνα του κινδύνου.
Περισσότερα :
Πώς ο σολομός μπορεί να οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή
Η μείωση του πληθυσμού της ρέγγας λόγω υπεραλιείας θέτει σε κίνδυνο τη βιοποικιλότητα σε μια θάλασσα που μοιράζονται εννέα ευρωπαϊκές χώρες.
Περισσότερα :